Consejos para hacer la prueba oral de la CIEACOVA, los exámenes de Cambridge y Reverde, en el programa «Una ventana a la innovación», 28 de marzo de 2018

FUNDACIÓN UMH

cieaCova, examen, oral

3 octubre 2018

280318 Programa UNA VENTANA A LA INNOVACIÓN

En el programa de hoy traemos las últimas noticias sobre las empresas del Parque Científico de la UMH y aprovechamos la celebración del Día Mundial de la Salud (7 de abril) para hablar con Daniel Blanco, del centro de salud y nutrición Reverde, y Alicia Estañ, coordinadora de los exámenes de Cambridge y docente del Laboratorio de Idiomas UMH. También hablamos de la gala de entrega de premios del programa Castalla Emprende y del certamen GastroCastalla, organizado por el M.I. Ayuntamiento de Castalla con la colaboración del Parque Científico UMH.

Además, un consejo sobre la prueba oral de la CIEACOVA que adjuntamos a continuación vía Marisa Lozano, coordinadora de la Llengua Valenciana del Laboratorio de Idiomas:

L’examen oral de la Cieacova està dividit en dos parts. En primer lloc, hi ha el monòleg, en el qual cal donar l’opinió pel que fa al tema d’un text proposat prèviament. En aquest moment, l’examinand parla a soles, sense que l’examinador l’interrompa. Cal que elaboreu una opinió ben cohesionada, en la qual hi haja tres parts: un breu resum del text que seria el tema i una argumentació a favor o en contra.

Per últim, tanqueu amb una conclusió també breu. Respecte de les estructures que podeu utilitzar, si volem posar exemples, faríem servir: com ara…per exemple.., com és el cas de…, etc., i si volguérem contrastar arguments:  d’altra banda, tanmateix…, etc. Per acabar la nostra opinió, cal fer servir connectors com Per concloure, En conclusió, En definitiva, etc.

En segon lloc, hi ha la part d’interacció oral, en la qual els examinands han d’intervenir en una situació comunicativa desenvolupant un rol diferent. En aquesta part és tan important parlar com deixar parlar. L’objectiu principal és intentar convèncer el vostre company però recordeu que ací no aprova qui guanye. Recordeu que heu d’escoltar el vostre company per tal de rebatre les seues idees, ja que no es tracta d’imposar-vos, sinó de crear una conversa. Així doncs, podríeu utilitzar estructures com: tens raó amb el que dius però seria millor…, no tens raó… o això no pot ser perquè…etc. També podeu llançar-li preguntes perquè hi haja interacció: No has pensat què passaria si…? Tu estaries d’acord amb…?, etc.

Com a consells finals, si us equivoqueu, rectifiqueu, que no passa res i, sobretot, compte amb el registre que utilitzeu. Recordeu que esteu en una prova en la qual se us demana un ús estàndard i formal de la llengua. Molta sort!

Categorías